Editors choiceFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

KLM stopt met vluchten naar Mauritius

KLM stopt met haar vluchten naar Mauritius. Ook Air Mauritius stopt met de route naar Amsterdam. Dat heeft KLM bekendgemaakt.

Joint venture

Als gevolg van het staken van de route, schorten de twee airlines ook hun joint venture op. “Bij de aanvang van het nieuwe winterseizoen, vanaf 27 oktober”, aldus KLM.

Dreamliner 

KLM vloog sinds 30 oktober 2017 in samenwerking met Air Mauritius tussen Schiphol en het eiland. KLM deed dat in de winter, met de Boeing 787 Dreamliner drie keer in de week. In de zomer werden de vluchten twee keer per week uitgevoerd door Air Mauritius, die een Airbus A340 inzette. De laatste vlucht is op 26 oktober van dit jaar.

Air France

KLM: “Passagiers die in het bezit zijn van een ticket voor een vlucht na deze datum zullen omgeboekt worden of komen in aanmerking voor restitutie.” KLM benadrukt dat het opschorten van de samenwerking tussen de Nederlandse maatschappij en Air Mauritius geen gevolgen heeft voor de samenwerking van zusterbedrijf Air France met Air Mauritius; die blijft bestaan. Vanaf Parijs worden tot twee vluchten per dag aangeboden naar het tropische eiland.

Tags

Eva Schouten

Senior editor. Eva is financieel-economisch journalist met een bijzondere belangstelling voor de luchtvaartsector. Behalve voor Up in the Sky, werkt Eva als freelancer voor het Algemeen Dagblad en andere kranten van De Persgroep.

Gerelateerde artikelen

Back to top button