AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

Angolese airlines van Europese zwarte lijst gehaald

Twee Angolese airlines, waaronder de nationale luchtvaartmaatschappij van het Afrikaanse land, zijn van de Europese Commissie (EC) van de zwarte lijst afgehaald, zo meldt de EC.

Angola

De twee Angolese maatschappijen, TAAG Angola Airlines en Heli Malongo, stonden sinds oktober vorig jaar op de zwarte lijst van de EC, nu zijn ze er vanaf gehaald en mogen ze weer vluchten van en naar de Europese Unie uitvoeren.

Moldavië

Op uitzondering van Air Moldova, Fly One en Aerotranscargo, zijn alle andere maatschappijen uit Moldavië op de zwarte lijst gezet wegens gebrek aan veiligheidsoverzicht. De luchtvaartautoriteiten van de Dominicaanse Republiek en Wit-Rusland zijn onder verhoogd toezicht geplaatst, vanwege ‘tekenen van een afname van het veiligheidstoezicht’, aldus de EC.

Landen

In totaal zijn er 120 luchtvaartmaatschappijen die geweerd worden uit de Europese Unie. Zo zijn er 114 maatschappijen uit 16 landen niet welkom, die landen betreffen Afghanistan, Angola (met uitzondering van 2 luchtvaartmaatschappijen), Republiek Congo, Democratische Republiek Congo, Djibouti, Equatoriaal Guinea, Eritrea, Gabon (met uitzondering van 1 luchtvaartmaatschappijen die onder beperkingen opereren), de Kirgizische Republiek, Liberia, Libië, Republiek Moldavië (met uitzondering van 3 luchtvaartmaatschappijen), Nepal, São Tomé en Príncipe, Sierra Leone en Soedan.

Maatschappijen

Daarnaast zijn er nog zes individuele maatschappijen die niet welkom zijn in de EU, namelijk Avior Airlines uit Venezuela, Iran Aseman Airlines uit Iran, Iraqi Airways uit Irak, Blue Wing Airlines uit Suriname, Med-View Airlines uit Nigeria en Air Zimbabwe uit het gelijknamige Afrikaanse land.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button