737 MAXAirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

China zet speciaal team in dat upgrade MAX onderzoekt

De Chinese luchtvaartautoriteit, Civil Aviation Administration of China (CAAC) heeft een special team opgericht dat onderzoek doet naar de upgrade(s) van de Boeing 737 MAX-vliegtuigen, zo meldt CAAC in een statement op hun website.

Team

Het team van de Chinese luchtvaartautoriteit moet onderzoeken of de upgrade van het besturingssysteem van de Boeing 737 MAX-vliegtuigen van voldoende kwaliteit zijn om de toestellen weer in dienst te nemen. Op 15 maart vroeg Boeing via de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA aan de CAAC om een luchtwaardigheidscertificering voor de MAX-toestellen te ontvangen. Sinds die aanvraag heeft China een onderzoeksteam op de upgrade van de MAX gezet.

EASA

Ook de Europese luchtvaartautoriteit EASA gaf eerder aan een eigen onderzoek in te stellen naar de upgrade van de MAX-toestellen. Deze vliegtuigen staan nu wereldwijd aan de grond nadat er twee vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 8 binnen enkele maanden na elkaar gecrasht waren. Ook in de zomer zullen diverse Amerikaanse maatschappijen de toestellen nog aan de grond laten staan.

Eerste

China was het eerste land dat besloot de Boeing 737 MAX-toestellen aan de grond te houden nadat een 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines neerstortte op 10 maart.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close