fbpx
Editors choiceIncidentenNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Defect Duits regeringsvliegtuig blokkeert luchthaven Berlijn

Een defect Duits regeringsvliegtuig heeft de luchthaven Berlijn-Schönefeld deze ochtend stilgelegd nadat het de start- en landingsbaan blokkeerde, zo melden verschillende Duitse media.

Blokkeren

Een Bombardier Global 5000 business jet van de Duitse regering blokkeerde vanaf 09:30 uur de start- en landingsbaan van de luchthaven Berlijn-Schönenfeld. Sinds 11:50 uur is de luchthaven weer opengesteld en kunnen de geplande vluchten weer herpakt worden, zij het met flinke vertragingen.

Defect

De business jet van de Duitse regering keerde kort na vertrek terug naar de luchthaven wegens technische problemen. Tijdens het landen ging het ook mis en raakte beide vleugels de grond. Hierdoor bleef het toestel op de baan staan en blokkeerde zo de andere vluchten. Er waren, los van de drie piloten, geen andere personen aanwezig in de Global 5000.

Zoveelste

Het is de zoveelste keer dat er met een Duits regeringsvliegtuig problemen zijn. Om die reden heeft de Duitse overheid besloten om drie nieuwe Airbus A350-900’s te bestellen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button