fbpx
Editors choiceNieuwsProfessionalVliegvelden

Goede maand voor Belgische luchthavens behalve Antwerpen

De Belgische luchthavens beleefden een goede maand in maart, behalve Antwerpen. Het vliegveld van de Scheldestad zag het aantal passagiers met meer dan een kwart afnemen, zo blijkt uit de maandcijfers van de verschillende luchthavens.

Antwerpen

Waar Brussels Airport, de luchthaven van Charleroi en de luchthaven van Oostende-Brugge een toename in passagiers zagen, zag Antwerpen Airport het aantal reizigers met 28 procent afnemen. Vorig jaar maart verwelkomde de luchthaven nog 24.216 passagiers, afgelopen maand waren dat er 17.433. Ook het aantal vliegbewegingen nam met 21,7 procent af naar 2.469 bewegingen en het aantal ton vervoerde vracht bleef op 160 ton steken. Een afname van 18,4 procent.

Brussel

Brussels Airport zag net geen 2 miljoen reizigers in maart passeren, een stijging van 1,9 procent. ‘In maart 2019 daalde het aantal vliegbewegingen met 3,6 procent, voornamelijk vanwege de acties van de luchtverkeersleiders. Het aantal passagiers per vlucht steeg van 124 naar 129, vooral omdat veel vluchten werden geannuleerd en passagiers op andere vluchten werden omgeboekt’, aldus de Brusselse luchthaven.

Charleroi

Het Brussels South Charleroi Airport (BSCA) zag in maart 602.184 passagiers passeren, een stijging van 3 procent. BSCA: ‘In maart 2019 kende het verkeer van/naar Italië opnieuw een veelvuldig gebruik, waardoor het de nummer één bestemming werd van Brussels South Charleroi Airport. Spanje blijft op de tweede plaats, gevolgd door Marokko, Frankrijk en Polen.’

Oostende-Brugge

Qua passagiers zag het vliegveld van Oostende-Brugge, procentueel gezien, de hoogste stijging van de Belgische luchthavens. In maart groeide het aantal reizigers met 21 procent stijgen naar 24.784 passagiers. Het aantal vliegbewegingen daalde echter met 27,9 procent naar 1.640 bewegingen. Ook het aantal ton vervoerde vracht nam met 26,4 procent af naar 1.663 ton.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button