fbpx
NieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegvelden

Passagiersaantal Heathrow groeit voor 29e maand op rij

Heathrow, de grootste luchthaven van Europa zag in maart het aantal passagiers voor de 29e maand op rij groeien, zo meldt de Londense luchthaven.

Groei

In maart zag Heathrow voor de 29e maand op rij het passagiersaantal stijgen. Afgelopen maand was dat met een percentage van 0,5 procent naar 6,5 miljoen reizigers. De piekmomenten lagen in maart rond het St. Patricksday-weekend en Moederdag. Het aantal vliegbewegingen steeg met 1,9 procent naar 39.849 bewegingen en het aantal ton vervoerde vracht daalde met 0,8 procent 149.417 ton.

Afrika

De hoogste stijging in het aantal passagiers werd genoteerd op de vluchten naar Afrika, een groei van 6,2 procent naar 304.000 reizigers. De grootste daling werd genoteerd op routes naar het Midden-Oosten, namelijk 10,9 procent naar 597.000 ten opzichte van maart vorig jaar. Op vluchten van en naar het Europese vasteland werd een stijging van 2,4 procent genoteerd, wat neerkomt op 2,21 miljoen vervoerde passagiers in maart.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button