AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste A321neoLR voor Air Arabia

Air Arabia heeft de eerste Airbus A321neoLR (Long Range) in de vloot opgenomen, zo meldt de low cost-luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Eerste

De eerste Airbus A321neoLR voor Air Arabia vloog op 15 april rechtstreeks van het Duitse Hamburg naar Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is de eerste van zes langeafstandsvarianten van de A321neo die de maatschappij in september 2016 bestelden.

Arkia

De eerste gebruiker van de A321neoLR, de zogenoemde launch customer was de Israëlische maatschappij Arkia, hiermee vervangt ARKIA Primera Air als launch customer. Primera Air beëindigde haar operaties op 2 oktober.

A321neoLR

De A321neoLR wordt aangedreven door motoren van het type CFM LEAP-1A. Het vliegtuig is volledig uitgerust in economy-opstelling en biedt plaats aan 215 passagiers. Het toestel kan met een maximaal gewicht van 97 ton opstijgen en door een derde brandstoftank wordt actieradius verhoogt naar 4000 nautische mijlen (7408 kilometer).

Vloot

De vloot van Air Arabia bestaat uit 41 vliegtuigen, waarvan veertig A320-200’s met een gemiddelde leeftijd van 4,8 jaar oud. Die toestellen worden onderhouden door de onderhoudsafdeling van Air France-KLM. De maatschappij vliegt naar verschillende bestemmingen in het Midden-Oosten en Afrika.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button