fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegvelden

Eerste Schotse A380-lijnvlucht landt in Glasgow

De eerste Schotse lijnvlucht die met een Airbus A380 uitgevoerd wordt, is op 16 april op het Glasgow International Airport geland. Luchtvaartmaatschappij Emirates voert tijdelijk de vlucht tussen Glasgow en Dubai met de Superjumbo uit, zo meldt de Schotse luchthaven.

Eerste

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat er een lijnvlucht naar Glasgow met een A380 wordt uitgevoerd. De lijndienst is echter wel van tijdelijke aard, namelijk van 16 april tot en met 31 mei, wegens onderhoud aan de zuidelijke baan van het Dubai International Airport. De A380 wordt nu ingezet, in plaats van een Boeing 777, om de capaciteit op de route zo min mogelijk aan te tasten.

Niet eerste

De A380 van Emirates biedt ruimte aan 489 passagiers, waarvan 399 in economy, 76 is business class en 14 in first class. Hoewel het de eerste lijndienst met een A380 voor Glasgow is, is het niet de eerste keer dat een Superjumbo de luchthaven aandoet. In april 2014 vloog Emirates eenmalig met een A380 naar Glasgow, om het 10-jarig bestaan van de route Glasgow-Dubai te vieren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button