fbpx
AirlinesDuurzaamheidFrequente reizigersNieuws

Etihad voert eerste vlucht uit zonder wegwerpplastic

Etihad zal op 21 april de eerste vlucht uitvoeren waar er geen enkel voorwerp, gemaakt van wegwerpplastic, wordt gebruikt, zo meldt de maatschappij.

Wegwerpplastic

Etihad-vlucht EY484 van Abu Dhabi naar Brisbane zal op 21 april vertrekken en op 22 april, de Dag van de Aarde, in Australi√ę landen. Op de vlucht zal er geen enkel voorwerp aanwezig zijn dat gemaakt is van wegwerpplastic. Zo worden producten als bekertjes, roerstaafjes, bestek, bordjes, tandenborstels en plastic zakjes waar de koptelefoons in zitten, vervangen door andere materialen die ecologisch afbreekbaar zijn.

2022

Tegen het einde van het jaar 2022 wil Etihad het gebruik van wegwerpplastic-producten met 80 procent gereduceerd hebben. Tegen het einde van dit jaar zal de maatschappij al zo’n 100 ton aan plastic producten, die gebruikt worden tijdens de vlucht, geschrapt hebben.

Air New Zealand

Eind vorig jaar kondigde Air New Zealand al aan het wegwerpplastic te verwijderen op vluchten. Onder de naam Project Green probeert de maatschappij zo’n 150 ton aan afval per jaar tegen te gaan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button