AirlinesDuurzaamheidFrequente reizigerInflightNieuws

Etihad voert eerste vlucht uit zonder wegwerpplastic

Etihad zal op 21 april de eerste vlucht uitvoeren waar er geen enkel voorwerp, gemaakt van wegwerpplastic, wordt gebruikt, zo meldt de maatschappij.

Wegwerpplastic

Etihad-vlucht EY484 van Abu Dhabi naar Brisbane zal op 21 april vertrekken en op 22 april, de Dag van de Aarde, in Australië landen. Op de vlucht zal er geen enkel voorwerp aanwezig zijn dat gemaakt is van wegwerpplastic. Zo worden producten als bekertjes, roerstaafjes, bestek, bordjes, tandenborstels en plastic zakjes waar de koptelefoons in zitten, vervangen door andere materialen die ecologisch afbreekbaar zijn.

2022

Tegen het einde van het jaar 2022 wil Etihad het gebruik van wegwerpplastic-producten met 80 procent gereduceerd hebben. Tegen het einde van dit jaar zal de maatschappij al zo’n 100 ton aan plastic producten, die gebruikt worden tijdens de vlucht, geschrapt hebben.

Air New Zealand

Eind vorig jaar kondigde Air New Zealand al aan het wegwerpplastic te verwijderen op vluchten. Onder de naam Project Green probeert de maatschappij zo’n 150 ton aan afval per jaar tegen te gaan.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close