fbpx
737 MAXEditors choiceNieuwsProfessionalVeiligheid

FAA-onderzoeksteam: update 737 MAX operationeel geschikt

Het onderzoeksteam van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) heeft de update voor de Boeing 737 MAX als ‘operationeel geschikt’ bestempelt, zo meldt de FAA op dinsdagavond.

Conceptverslag

In een conceptverslag dat het onderzoeksteam van de FAA op dinsdag naar buiten heeft gebracht, staat dat de update voor de MAX-vliegtuigen ‘operationeel geschikt’ bevonden is. Hiermee is een belangrijke stap gezet om de Boeing 737 MAX-toestellen, die al weken aan de grond staan, weer de lucht in te krijgen.

Update

De update moet ervoor zorgen dat het MCAS-systeem de neus van het toestel niet naar beneden blijft duwen als dat systeem overtrek ‘denkt’ te signaleren. De piloten kunnen dan zelf de controle over het vliegtuig houden, zonder dat het systeem weer aanspringt en de piloten buiten spel zet.

Crash

Het aan de grond houden van de 737 MAX’s en de uitvoerige onderzoeken naar de verschillende besturingssystemen van het toestel is het gevolg van twee crashes met dat type vliegtuig. De eerste betrof een vlucht van Lion Air op 29 oktober vorig jaar, de tweede een vlucht van Ethiopian Airlines op 10 maart van dit jaar. Door de beide crashes verloren in totaal 346 mensen het leven.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button