fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Hong Kong Airlines in financieel zwaar weer’

Hong Kong Airlines verkeert in financieel zwaar weer, zo meldt Reuters op basis van twee bronnen. Aandeelhouders zouden geëist hebben om verslagen van vorig jaar in te zien, voordat zij geld op tafel leggen om de airline in de lucht te houden.

Geld

Hong Kong Airlines zou minimaal 2 miljard Hong Kong dollar (225,37 miljoen euro) nodig hebben om hun vlieglicentie te kunnen behouden. In maart van dit jaar liet de lokale luchtvaartautoriteit Air Transport Licensing Authority (ATLA) weten dat de maatschappij met een hervormingsplan moet komen. 

Schuldeisers

In februari liet de regelgevende dienst weten bezorgd te zijn over de toestand van het bedrijf, naar aanleiding van rechtszaken tegenover meerdere schuldeisers. De airline moet nu van ATLA met een financieel plan van aanpak komen, om ervoor te zorgen dat al op de korte termijn verbetering wordt geboekt. Hierop werden de aandeelhouders samengeroepen, maar die willen nu de rekeningen van vorig jaar inzien, voordat zij geld in de maatschappij pompen.

Hong Kong Airlines

De maatschappij werd op 30 september 2006 opgericht en heeft een vloot van 43 vliegtuigen die allemaal van Airbus zijn, zoals A320’s, A330’s en A350s’.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button