AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Hong Kong Airlines in financieel zwaar weer’

Hong Kong Airlines verkeert in financieel zwaar weer, zo meldt Reuters op basis van twee bronnen. Aandeelhouders zouden geëist hebben om verslagen van vorig jaar in te zien, voordat zij geld op tafel leggen om de airline in de lucht te houden.

Geld

Hong Kong Airlines zou minimaal 2 miljard Hong Kong dollar (225,37 miljoen euro) nodig hebben om hun vlieglicentie te kunnen behouden. In maart van dit jaar liet de lokale luchtvaartautoriteit Air Transport Licensing Authority (ATLA) weten dat de maatschappij met een hervormingsplan moet komen. 

Schuldeisers

In februari liet de regelgevende dienst weten bezorgd te zijn over de toestand van het bedrijf, naar aanleiding van rechtszaken tegenover meerdere schuldeisers. De airline moet nu van ATLA met een financieel plan van aanpak komen, om ervoor te zorgen dat al op de korte termijn verbetering wordt geboekt. Hierop werden de aandeelhouders samengeroepen, maar die willen nu de rekeningen van vorig jaar inzien, voordat zij geld in de maatschappij pompen.

Hong Kong Airlines

De maatschappij werd op 30 september 2006 opgericht en heeft een vloot van 43 vliegtuigen die allemaal van Airbus zijn, zoals A320’s, A330’s en A350s’.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/