fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Jet Airways staakt activiteiten

Het Indiase Jet Airways heeft de activiteiten gestaakt. Dat heeft de partner van Air France-KLM bekendgemaakt.

Brandstof

Jet zegt in een statement dat de staatsbank dinsdagavond heeft laten weten geen noodkrediet te geven. “Aangezien geen noodkrediet van de kredietverstrekkers of van enige andere bron wordt verwacht, is de maatschappij niet in staat om voor brandstof of andere kritieke services te betalen om de operatie draaiende te houden.” 

Vlucht

“Als gevolg daarvan ziet Jet Airways zich genoodzaakt per direct alle vluchten te annuleren. De laatste vlucht wordt vanavond uitgevoerd”, aldus Jet. 

Geannuleerd

Dinsdag werd al bekend dat alle internationale vluchten tot en met komend weekend waren geannuleerd. Nu worden alle vluchten, dus ook de binnenlandse, gestaakt.

Schulden

Jet Airways heeft torenhoge schulden en kan personeel en derden niet meer betalen. Herhaaldelijk is een beroep gedaan op de Indiase staatsbank voor een noodlening, maar de bank maakt geen geld over. De maatschappij heeft ook amper nog vliegtuigen. 

Reddingsplan 

Eind maart werd een reddingsplan voor de airline gelanceerd. Oprichter en grootaandeelhouder Naresh Goyal zou daarin een stap opzij doen om plaats te maken voor nieuwe investeerders. De schulden werden door een consortium van banken, onder aanvoering van de Indiase staatsbank, overgenomen en omgezet in aandelen.

Investeerders 

Het was de bedoeling dat die aandelen gekocht zouden worden door investeerders. In eerste instantie zou het biedingsproces tot eind april lopen, dat is ook alweer opgeschoven tot 10 mei. Er zou wel interesse zijn, maar erg concreet is dit nog niet. 

KLM

Een woordvoerder van KLM laat desgevraagd in een reactie weten dat wat hen betreft de situatie gelijk is aan die van 12 april, toen Jet de internationale vluchten staakte. “Er geldt nog steeds dat we passagiers helpen die zijn geboekt met een codeshare met een alternatieve reisoplossing.”

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button