Editors choiceNieuwsNL nieuwsProfessionalRotterdam The HagueVliegvelden

Meer passagiers, minder verkeer voor Rotterdam The Hague Airport

In het eerste kwartaal van dit jaar zag het Rotterdam The Hague Airport meer passagiers maar minder verkeer via de luchthaven passeren, zo blijkt uit de maandcijfers van het vliegveld.

Passagiers

Het aantal passagiers steeg, ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar, met 6,1 procent naar 322.947 reizigers. Maart was de drukste maand met 139.946 personen. Van het totaal aantal passagiers in het eerste kwartaal nam de overgrote meerderheid lijnvluchten (295.667 passagiers) gevolgd door vakantievluchten (16.326) en ad hoc-vluchten (5.242).

Bewegingen

Het verkeer, gemeten in vliegtuigbewegingen, nam dan weer af in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar. In totaal werden er 10.574 bewegingen genoteerd, een daling van 2,3 procent. De meeste bewegingen vonden in maart plaats, namelijk 4.027 bewegingen. Het aantal vluchten in de grote luchtvaart, met toestellen zwaarder dan 6 ton, nam met 1,8 procent toe naar 3.824 vluchten. Het aantal vluchten in de kleine luchtvaart, met vliegtuigen lichter dan 6 ton, nam met 4,4 procent af naar 6.750 vluchten.

Nachtvluchten

Ook het aantal nachtvluchten zag ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar een flinke daling. Er werden in totaal 153 vluchten tussen elf uur ‘s avonds en zeven uur ‘s ochtends uitgevoerd, een daling van 31,4 procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/