fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Piloten SAS dreigen met staking eind april

Piloten van SAS Scandinavian Airlines dreigen met een staking op 26 april. De gesprekken tussen de piloten en de maatschappij over betere arbeidsvoorwaarden zijn geklapt, zo meldt de SAS-pilotenvakbond SPG.

Loonsverhoging

De piloten dreigen met een staking omdat zij een loonsverhoging willen. Volgens Torbjörn Granevärn, de hoofdonderhandelaar van de Zweedse confederatie van Transport, willen de piloten een loonsverhoging van 15 procent. Zij verdienen volgens Granevärn gemiddeld zo’n 93.000 Zweedse kronen (8.900 euro) per maand. Die loonsverhoging zou het behoud van de maatschappij in gevraag brengen volgens hem. De SAS-piloten zeggen op hun beurt dat de loonsverhoging in lijn ligt met de ontwikkelingen op de markt.

Staking

De piloten, die gestationeerd zijn in Zweden, Denemarken en Noorwegen, zouden de staking, mits de gesprekken niet voor die tijd hervat worden, op vrijdag 26 april in willen gaan. Daarmee wordt het paasverkeer ontzien.

SPG

De pilotenvakbond van SAS Scandinavian Airlines bestaat uit de pilotenvakbonden DPF, NSF en SNF uit respectievelijk Denemarken, Noorwegen en Zweden. Van alle SAS-piloten is 95 procent bij de vakbond aangesloten.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button