AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Werkzaamheden Dubai Airport begonnen: minder vluchten naar Schiphol

De werkzaamheden aan de zuidelijke baan van het Dubai International Airport zijn op 16 april begonnen. Hierdoor worden er minder Emirates-vluchten naar Schiphol uitgevoerd, zo bevestigde een woordvoerster van de maatschappij begin dit jaar desgevraagd aan Up.

Aanpassingen

Tussen 16 april en 31 mei worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de zuidelijke baan van het vliegveld van Dubai, hierdoor zijn er aanpassingen in het rooster doorgevoerd bij verschillende maatschappijen, waaronder Emirates. Zo zet de maatschappij in die periode, voor het eerst, een Superjumbo in naar Glasgow en schrapt het verschillende vluchten naar Amsterdam.

Schrappen

De maatschappij voert sinds 1 december van het afgelopen jaar extra vluchten uit tussen Dubai en Schiphol. Voordien waren het er twee per dag die worden uitgevoerd met een A380. Die vluchten blijven gewoon doorgaan tijdens de werkzaamheden. De extra derde vlucht wordt sinds 6 januari van dit jaar uitgevoerd op de zaterdag, zondag, maandag, woensdag en vrijdag met een Boeing 777-300. Vlucht EK 145 en EK 146 werden op maandag 15 april voorlopig voor het laatst uitgevoerd.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden aan de baan zullen er ieder uur meer dan 90 voertuigen zo’n 18.500 truckladingen aan beton, asfalt en personeel rondrijden. In totaal zijn er zo’n 1.900 arbeiders betrokken bij het project.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close