IncidentenNieuws

A321 raakt baanmarkering na ongecontroleerde beweging

Een American Airlines A321 maakte direct na take-off van New York JFK een ongecontroleerde beweging waardoor het uiteinde van de vleugel een afstandsmarkering van de baan raakte. De Amerikaanse veiligheidsraad, NTSB, en de FAA onderzoeken het incident dat op 10 april plaatsvond.

Object

American Airlines bevestigt dat het toestel “een object raakte” tijdens opstijgen. De piloten vroegen toestemming om terug te keren en stonden een half uur later weer op de grond.

45 graden

Op de audio-opnamen met de toren is te horen dat de piloten zeggen 45 graden te banken. Dit was de ongecontroleerde beweging. De piloten vermoeden niet dat het door turbulentie van een ander toestel kwam. Er stond een flinke crosswind.

110

De vlucht AA300, vertrok om 8:40 uur in de avond met 102 passagiers en acht crewleden aan boord. “American werkt volledig mee aan het onderzoek”, voegt de woordvoerder nog toe.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button