DuurzaamheidNieuwsProfessional

Advies aan minister: behandel luchtvaart als normale bedrijfstak

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) vindt dat de luchtvaartsector behandeld zou moeten worden als een ‘normale’ bedrijfstak.

Minister

Dat staat in een advies dat de raad heeft aangeboden aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen en aan de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer.

Aanvliegroute

In het advies, ‘Luchtvaartbeleid: een nieuwe aanvliegroute’, worden verschillende aandachtspunten genoemd waar bij voorkeur binnen de Europese Unie en met de rest van de wereld afspraken over gemaakt zouden moeten worden. 

Speelveld

“Omdat de Nederlandse luchtvaart opereert in een internationaal speelveld”, aldus de Rli. “De realiteit is echter dat wereldwijd eensgezindheid hierover nog lang op zich zal laten wachten. Daarom vindt de raad dat Nederland waar mogelijk eigen beleid zou moeten voeren om de knelpunten in de luchtvaart aan te pakken.”

Belasting

Het adviesorgaan vindt onder andere dat duidelijkere grenswaarden moeten worden opgesteld, bijvoorbeeld met betrekking tot lawaai. Passagiers zouden een belasting op tickets moeten betalen, de hinder in de nacht moet beperkt worden en maatschappijen zouden verplicht moeten worden om biobrandstof bij te mengen.

Onafhankelijk 

De Rli is een adviescollege voor regering en parlement. “De raad is onafhankelijk en adviseert gevraagd en ongevraagd over hoofdlijnen van beleid inzake de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving en infrastructuur”, aldus de omschrijving op de eigen website. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/