NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus hint op A321XLR

Airbus hint op de komst van een nieuwe versie van de A321, met een groter bereik. Dat toestel moet tegemoet komen aan de vraag naar vliegtuigen met een capaciteit voor circa tweehonderd passagiers, die verder kunnen vliegen.

Variant

Alhoewel de komst van deze variant officieel nog niet is aangekondigd, valt de conclusie te trekken op basis van een interview dat Reuters had met Christian Scherer, de nieuwe commerciële baas van Airbus Europa.

Capaciteit

“We verkopen al A321’s met meer bereik. We horen van klanten dat het een geweldig toestel is qua capaciteit maar dat ze een groter bereik willen. We antwoorden dat we het maximale bereik geven dat we kunnen op de A321, hoeveel wil je er?”, aldus Scherer. 

MAX

Uit de opmerking kan opgemaakt worden dat Airbus inderdaad werkt aan een A321XLR, die zou kunnen concurreren met de Boeing 737 MAX en eventueel met de Boeing 797, waar de Amerikaanse concurrent van Airbus ook nog steeds geen definitief besluit over genomen heeft. 

Productie

Airbus wil vanaf volgend jaar de productie van narrow-body toestellen opvoeren van 57 naar 63 toestellen per maand. De ambitie was zelfs zeventig stuks, maar de Europese vliegtuigbouwer is daar vanaf gebracht door de bouwers van motoren, die de vraag toch al niet aankunnen. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/