NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus hint op A321XLR

Airbus hint op de komst van een nieuwe versie van de A321, met een groter bereik. Dat toestel moet tegemoet komen aan de vraag naar vliegtuigen met een capaciteit voor circa tweehonderd passagiers, die verder kunnen vliegen.

Variant

Alhoewel de komst van deze variant officieel nog niet is aangekondigd, valt de conclusie te trekken op basis van een interview dat Reuters had met Christian Scherer, de nieuwe commerciële baas van Airbus Europa.

Capaciteit

“We verkopen al A321’s met meer bereik. We horen van klanten dat het een geweldig toestel is qua capaciteit maar dat ze een groter bereik willen. We antwoorden dat we het maximale bereik geven dat we kunnen op de A321, hoeveel wil je er?”, aldus Scherer. 

MAX

Uit de opmerking kan opgemaakt worden dat Airbus inderdaad werkt aan een A321XLR, die zou kunnen concurreren met de Boeing 737 MAX en eventueel met de Boeing 797, waar de Amerikaanse concurrent van Airbus ook nog steeds geen definitief besluit over genomen heeft. 

Productie

Airbus wil vanaf volgend jaar de productie van narrow-body toestellen opvoeren van 57 naar 63 toestellen per maand. De ambitie was zelfs zeventig stuks, maar de Europese vliegtuigbouwer is daar vanaf gebracht door de bouwers van motoren, die de vraag toch al niet aankunnen. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button