Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Bijna elke dag meer dan 200.000 passagiers op Schiphol


Deze maanden reizen bijna elke dag meer dan 200.000 passagiers via luchthaven Schiphol. In de meivakantie alleen al, gaat het om zo’n 5,4 miljoen reizigers.

Meivakantie

Dat zijn er 200.000 meer dan in de meivakantie vorig jaar, zo laat Schiphol weten. Vanaf het begin van het zomerseizoen is het topdrukte op de luchthaven.

Pieken

Het zomerseizoen in de luchtvaart loopt van eind maart tot eind oktober. Waar de pieken voorheen nog duidelijk op de eerste en laatste dagen van de vakantie vielen, is het nu de hele zomerperiode druk. “In deze maanden zien we bijna elke dag meer dan 200.000 passagiers; aankomst, vertrek en transfer”, aldus een woordvoerder van Schiphol.

KLM

Twee jaar geleden liepen de gemoederen tussen KLM en Schiphol hoog op over de drukte in de meivakantie. KLM riep passagiers op om eerder naar de luchthaven te komen om hun vlucht niet te missen. Volgens de luchthaven leidde dat juist tot extra opstoppingen, met name in de vertrekhal en bij de security was het dringen geblazen.

Terminal

Schiphol is de oproep van destijds kennelijk nog niet vergeten. “We vragen reizigers op tijd te komen, maar niet te vroeg. Te vroeg in de vertrekhal staan heeft niet zoveel zin.” De luchthaven houdt reizigers voor dat het misschien fijn lijkt als je als reiziger vroeg komt, maar dat ‘het tegenovergestelde gebeurt’.  “Het wordt alleen maar drukker omdat er meer mensen langer in de terminal zijn.” 

Vliegtuig

Reizigers moeten ook zeker niet later komen dan de geadviseerde tijd; twee uur van tevoren voor Europese vluchten en drie uur bij intercontinentale. Om de drukte het hoofd te bieden, zijn extra securitylanes open en wordt extra personeel ingezet. “Dat zoveel mensen het vliegtuig pakken kunnen reizigers natuurlijk wel merken.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close