fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

‘Hoofdkantoor Hong Kong Airlines bestormd’

De situatie bij het in financiële moeilijkheden verkerende Hong Kong Airlines (HKA) lijkt uit de hand te lopen. Een groep aandeelhouders beschuldigt andere aandeelhouders van het bestormen van het hoofdkantoor.  

Documenten

Dat meldt persbureau Reuters. De airline verkeert in financiële moeilijkheden en groepen aandeelhouders bestrijden elkaar. Nu zouden documenten zijn weggehaald op het hoofdkantoor. 

Aandelen

Voormalig bestuurder Zhong Guosong en het Chinese investeringsbedrijf Frontier Investment Partner, die samen zo’n 61 procent van de aandelen bezitten, zeiden volgens Reuters in een verklaring dat ‘vertegenwoordigers van HNA Groep’ het kantoor donderdagochtend ‘bestormden’. Daarbij zou belangrijke (financiële) informatie zijn vernietigd of zijn meegenomen.

HNA

HNA bezit ongeveer 29 procent van de aandelen. Hong Kong Airlines ontkent het voorval. De airline laat via een statement op de site wel weten dat de onenigheid tussen de verschillende aandeelhouders de ‘orde en operatie op ons kantoor ontregelt’. Sinds begin deze week is de strijd tussen de verschillende groepen publiek geworden. 

Voortbestaan

De strijd komt voor HKA op een zeer ongelegen moment. De maatschappij vecht voor haar voortbestaan. De partijen betwisten wie het nu daadwerkelijk voor het zeggen heeft binnen het bedrijf. 

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button