fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM test inchecken passagier en koffer op de parkeerplaats

KLM doet een test met het inchecken van passagiers en koffers op P3 op Schiphol. De pilot loopt van 19 tot en met 28 april.

Inchecken 

Dat heeft KLM bekendgemaakt. Reizigers moeten minimaal anderhalf uur voor vertrek inchecken op de parkeerplaats. “De bagage moet nog van P3 naar de terminal vervoerd worden door Schiphol-personeel”, aldus KLM.

Security

“De afgegeven bagage wordt op de gebruikelijke manier op de vlucht geladen.” Reizigers die op de parkeerplaats voor lang parkeren zijn ingecheckt en hun koffer hebben afgegeven, kunnen na aankomst op de luchthaven direct door naar de security en vervolgens naar de gate.  

Ruimbagage

Passagiers kunnen op de genoemde data tussen 06:00 uur en 12:00 uur in de ochtend gebruikmaken van de service. “Wij willen onze reizigers meer gemak bieden bij het reizen met ruimbagage vanaf Schiphol. Met deze pilot hopen we meer te leren over het aanbieden van check-in en bagage afgifte-service op locatie” legt Boet Kreien uit, bij KLM verantwoordelijk voor de klantbeleving. 

Reis

Kreiken wijst erop dat het in de vakantie erg druk is in de vertrekhallen op Schiphol. Met deze dienstverlening hoeven reizigers minder met koffers te sjouwen en hoeven ze geen tijd door te brengen in de vertrekhal. “We zijn heel benieuwd of passagiers hier straks gebruik van maken, en zo ja, hoe het wordt ervaren. Wij hopen in ieder geval dat deze service bijdraagt aan een ontspannen begin van de reis.”

Gratis 

De service is gratis. 

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button