AirlinesKLMLiefhebberNieuws

Ook Virgin Atlantic neemt in 2021 afscheid van Boeing 747

Behalve KLM neemt ook Virgin Atlantic in 2021 afscheid van de laatste Boeing 747 in de vloot. Dat bevestigt een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd.

Jumbojets

Virgin heeft momenteel acht jumbojets in de vloot. De woordvoerster kan niet aangeven wanneer precies de maatschappij afscheid neemt van de eerste. 

A340

“De Airbus A340-600 wordt eerst uitgefaseerd”, aldus de woordvoerster. “Daarna begint de uitfasering van de Boeing 747.” KLM-partner Virgin Atlantic ontvangt deze zomer de eerste A350-1000. 

Lufthansa

British Airways (BA), KLM en Lufthansa vliegen als Europese maatschappijen nog met de passagiersuitvoering van de Boeing 747, Air France nam jaren geleden al afscheid van de jumbojet. Bij BA is het afscheid voorzien voor 2024, van Lufthansa is het (nog) niet bekend. 

KLM

KLM neemt in principe net als Virgin in 2021 afscheid van de 747. In eerste instantie zou dat in 2020 zijn, maar dat is een jaar opgeschoven omdat de maatschappij pas later de beschikking krijgt over de A350. Vorige week zwaaide KLM weer een Boeing 747 uit, waarmee de vloot nu nog tien jumbojets telt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/