Air France-KLMNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerste A350 Air France krijgt vorm

Bij de Airbus fabriek in Toulouse is de eerste A350 voor Air France van de band gerold. Het toestel, nog zonder motoren of beschildering, moet in september aan Air France worden afgeleverd. In totaal krijgt Air France 21 A350-900’s in de vloot.

Vervanging

De A350 is bedoeld om de verouderde vloot van A340’s en 777-200’s van de Franse maatschappij te vervangen. De komst van de A350 betekent daardoor een capaciteitsuitbreiding van Air France, het nieuwe toestel zal namelijk plaats bieden aan 324 passagiers, zo bevestigde Air France aan air-journal.fr, ten opzichte van 278 tot 309 zitplaatsen in de A340 en 777-200, afhankelijk van de configuratie.

Indeling

De A350’s van Air France zullen vermoedelijk een drie klassen indeling krijgen met 34 zitplaatsen in Business Class, 24 in premium economy en 266 zitplaatsen in economy class, zo melden verschillende Franse media.  

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close