fbpx
EmbraerInnovatieNieuwsVliegtuigen

Embraer E195-E2 ontvangt certificering

Embraer heeft deze week de certificering van de E195-E2 ontvangen van zowel de ANAC (Braziliaanse luchtvaartautoriteit), de FAA als de EASA. De eerste E195-E2 zal in de zomer worden afgeleverd aan launch customer Azul.

Praktijk

In praktijk blijkt de E195-E2 beter te presteren dan werd verwacht. Zo ligt het brandstofverbruik 1,4% lager dan aanvankelijk werd gedacht. “Dit is weer een geweldige prestatie van onze teams. Zij hebben de meest efficiënte single-aisle jet op de markt gebouwd en gecertificeerd. En zij hebben het alweer precies op schema en boven verwachtingen gedaan”, aldus Paulo Cesar de Souza e Silva, CEO van Embraer.

Vernieuwing

De E195-E2 is, dankzij nieuwe motoren en verbeterde aerodynamica, 25,4% zuiniger dan de originele E195. Daarnaast zijn de onderhoudskosten van het nieuwe vliegtuig naar verwachting 20% lager dan bij de voorganger. Dit alles maakt dat Embraer er van overtuigd is dat de E195-E2 het meest kostenefficiënte vliegtuig in zijn klasse is.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button