fbpx
EmbraerInnovatieNieuwsVliegtuigen

Embraer E195-E2 ontvangt certificering

Embraer heeft deze week de certificering van de E195-E2 ontvangen van zowel de ANAC (Braziliaanse luchtvaartautoriteit), de FAA als de EASA. De eerste E195-E2 zal in de zomer worden afgeleverd aan launch customer Azul.

Praktijk

In praktijk blijkt de E195-E2 beter te presteren dan werd verwacht. Zo ligt het brandstofverbruik 1,4% lager dan aanvankelijk werd gedacht. “Dit is weer een geweldige prestatie van onze teams. Zij hebben de meest efficiënte single-aisle jet op de markt gebouwd en gecertificeerd. En zij hebben het alweer precies op schema en boven verwachtingen gedaan”, aldus Paulo Cesar de Souza e Silva, CEO van Embraer.

Vernieuwing

De E195-E2 is, dankzij nieuwe motoren en verbeterde aerodynamica, 25,4% zuiniger dan de originele E195. Daarnaast zijn de onderhoudskosten van het nieuwe vliegtuig naar verwachting 20% lager dan bij de voorganger. Dit alles maakt dat Embraer er van overtuigd is dat de E195-E2 het meest kostenefficiënte vliegtuig in zijn klasse is.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button