IndustrieNaast het nieuwsProfessional

IATA is jarig

De International Air Transport Association (IATA) is jarig. De brancheorganisatie voor de luchtvaart werd op 19 april 1945 opgericht in de Cubaanse hoofdstad Havanna.

KLM

Bij de oprichting telde IATA 57 leden uit 31 landen; voornamelijk uit Europa en Noord-Amerika. KLM is vanaf het eerste moment lid.

Den Haag

Vandaag de dag telt de organisatie met het hoofdkantoor in Genève zo’n 290 leden uit 120 landen van over de hele wereld. Luchtvaartmaatschappijen werkten al voor IATA bestond samen, in de International Air Traffic Association, afgekort ook IATA, dat in 1919 werd opgericht in Den Haag. 

PanAm

De oprichting daarvan viel samen met de eerste internationale lijndiensten, waarbij KLM ook van de partij was. In eerste instantie was het nog een uitsluitend Europese aangelegenheid, in 1939 kwam het Amerikaanse PanAm erbij. 

Air France-KLM

Sinds de oprichter heeft IATA voorzitters gehad uit verschillende landen, achtereenvolgend waren dat: het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, Canada, Italië, weer het Verenigd Koninkrijk en nu is het roer in handen van de Fransman Alexandre de Juniac, de voormalig ceo van Air France-KLM. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close