fbpx
Nieuws

‘Jet slots worden tijdelijk verdeeld’

De Indiase overheid wil een commissie oprichten om de slots van Jet Airways tijdelijk over andere airlines te verdelen. Dat meldt Reuters na een persconferentie van de minister voor luchtvaart. De regering wil de stijging van de ticketprijzen stabiliseren.

Noodkrediet

Jet Airways vloog woensdagavond, in ieder geval voorlopig, voor het laatst. De airline kreeg geen noodkrediet van de Indiase staatsbank en moest de activiteiten staken bij gebrek aan financiële middelen.

Slots

De slots die nu ongebruikt zijn, gaan voorlopig naar andere maatschappijen. Het gaat om minimaal 280 slots op de luchthaven van Mumbai, de thuisbasis van Jet, en 160 in Delhi.

Stijging

Volgens de regering zijn de prijzen met 30 tot 40 procent gestegen. Een aantal ticketverkopers zagen dat de prijzen voor vliegtickets vanaf Mumbai tot wel 50 procent stijgen de afgelopen dagen. Met de verkiezingen onderweg is dat geen wenselijk bericht voor de regering.

Tekort

SpiceJet zegt 27 vliegtuigen te willen verplaatsten naar Mumbai en Delhi. Vanaf die vliegvelden komen 24 nieuwe routes voor de maatschappij. “Er is momenteel een schreeuwend tekort aan stoelen”, aldus de SpiceJet topman. Ook andere maatschappijen, zoals IndiGo, zien wel brood in de vrijgekomen slots.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button