NieuwsRoutes

Icelandair springt ook in gat WOW

Aankomende zomer zal Icelandair haar capaciteit tussen Amsterdam en Reykjavik uitbreiden. De Ijslandse maatschappij zal deze zomer uitsluitend met Boeing 767’s naar Schiphol vliegen, in plaats van zowel 767’s als de kleinere 757’s.

Concurrentie

Ondanks het verdwijnen van concurrent WOW air zal het monopolie van Icelandair van korte duur zijn. Kort na het faillissement van de Ijslandse budgetvlieger kondigde Transavia aan vanaf deze zomer te gaan beginnen met vluchten naar Ijsland.

Capaciteit

De totale capaciteit tussen Nederland en Ijsland gaat er ondanks de inzet van grotere vliegtuigen en nieuwe routes  toch op achteruit. Waar WOW air tweemaal daags met een A320, A321 of A330 vloog, vliegt Transavia slechts drie maal per week. De inzet van een 767 in plaats van een 757 betekent voor Icelandair de mogelijkheid om dagelijks 71 extra passagiers te vervoeren.

767

In verband met het vliegverbod voor de Boeing 737-MAX heeft Icelandair twee Boeing 767’s ingehuurd. “Beide toestellen worden tot eind september ingezet”, meldt de maatschappij. Icelandair bekijkt ook de mogelijkheid om nog een derde toestel te huren. Mocht de MAX voor september weer mogen vliegen, dan worden de 767’s ingezet om de frequenties op te voeren in het piekseizoen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/