NieuwsOpmerkelijk

Malta sluit luchtruim voor Russische transporten Venezuela

De Maltese overheid heeft besloten niet toe te staan dan Russische militaire transporten, via het Maltese luchtruim, naar Venezuela gaan. De V.S. heeft andere landen opgeroepen het voorbeeld van Malta te volgen.

Route

Het vliegroute van de Russische transporten richting Venezuela gaat meestal door het Maltese luchtruim. Het luchtruim van de eilandstaat in de middellandse zee is erg klein, waardoor de Russische vliegtuigen simpelweg om Malta heen kunnen vliegen. Maria Zakharova, een woordvoerster van het Russische ministerie van buitenlandse zaken heeft aan de Moscow Times laten weten dat de Maltese overheid geen reden heeft gegeven voor het ontzeggen van de toegang tot het luchtruim voor militaire transporten.

Venezuela

De V.S. heeft andere landen opgeroepen om het voorbeeld van Malta te volgen om zo de Russische transporten richting Venezuela stop te zetten. Zo zouden de Russische transporten bedoeld zijn om omstreden president Maduro te steunen, terwijl de V.S. juist sancties oplegt aan het regime van Maduro.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/