IncidentenLiefhebberMilitairNieuws

Piloot gecrashte F-35 nog altijd vermist

De piloot van de Japanse F-35 die vorige weer is neergestort in de Stille Oceaan ten noordoosten van Japan, is nog altijd niet gevonden. Van het toestel zelf is tot nu toe alleen het staartstuk teruggevonden. Dit meldt FlightGlobal.

Incidenten

Volgens Japanse media hebben zich in de periode voorafgaand aan de crash een aantal incidenten voorgedaan met Japanse F-35’s. Tussen juni 2017 en januari 2019 hebben vijf toestellen in totaal zeven keer een voorzorgslanding moeten maken. Twee maal betrof het de F-35 die nu is neergestort. De redenen van de voorzorgslandingen liepen volgens het Japanse ministerie van Defensie uiteen. Het betrof zowel hydraulische problemen, problemen in het brandstofsysteem als problemen van andere aard.

Assemblage

Vier van de vijf betreffende toestellen zijn geassembleerd door Mitsubishi Heavy Industries in Nagoya. Ook het gecrashte toestel is in Japan in elkaar gezet. Eerder dit jaar werd bekend dat Mitsubishi in 2020 vroegtijdig zal stoppen met de assemblage van de F-35. Te hoge kosten werden als reden gegeven.

Geheim

De Japanse minister van Defensie Iwaya gaf tijdens een persconferentie op 16 april aan, dat de oorzaak van de crash zeker achterhaald moet worden. De Japanse krant Mainichi Shimbun schreef dat de minister in samenwerking met de Verenigde Staten grondig onderzoek wil doen naar de oorzaken. Eén van de redenen is de geheime technologie aan boord van de F-35.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/