Elektrisch vliegenInnovatieNieuws

Singapore gaat vliegtaxi’s dit jaar nog testen

In de tweede helft van 2019 zullen in Singapore tests worden uitgevoerd met elektrische vliegtaxi’s door het Duitse bedrijf Volocopter. Het doel van de tests is om voor CAAS (de Singaporese luchtvaartautoriteit) vast te stellen of de luchtvaartuigen, volocopters genoemd, geschikt zijn voor een stad als Singapore.

Overlast

De grootste voordelen van de Volocopter boven een reguliere helikopter zijn te danken aan de elektromotor. Door veel ‘drone-achtige’ elektrische propellers te gebruiken produceert de Volocopter weinig geluid en is er geen directe CO2 uitstoot. Singapore hoopt dat de Volocopter kan meewerken aan een schonere, stillere stad.

Veiligheid

“CAAS gaat samenwerken met Volocopter om de vluchtplannen te maken en operationele procedures vast te stellen voor de testvluchten in Singapore. CAAS zal strenge eisen stellen om de publieke veiligheid ten alle tijde te waarborgen en zal er op toezien dat aan alle verplichtingen wordt voldaan voordat het testen begint”, aldus een woordvoerder van CAAS.


Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button