Air France-KLMFrequente reizigerNieuwsRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Air France met A350 als eerste naar Afrika

De eerste bestemming voor de Airbus A350 van Air France is bekend. De maatschappij zet het vliegtuigtype vanaf 23 september dit jaar in tussen Parijs, Bamako en Abidjan. Dat blijkt uit het boekingssysteem.

De vluchten AF520 en AF521 worden viermaal per week uitgevoerd.

Indeling
Aan boord van het vliegtuig is plaats voor 266 passagiers in de economyclass, 24 in premium economy en 34 in de businessclass. Volgens de plattegrond voor stoelselectie wordt een versprongen indeling gehanteerd in de businessclass, waarbij per rij om en om een stoel ontbreekt.

In de 787’s waarmee de maatschappij vliegt op de route is een visgraat-configuratie toegepast. Deze indeling is ook te vinden in de triple sevens van de carrier. Air France wil met de komst van de nieuwe vliegtuigen de verouderde 777-200-vloot vervangen.

Vanaf 29 maart 2020 wordt de Air France A350 ook ingezet op Seoul Incheon.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close