NieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing spreekt slordige werkcultuur 787-fabriek tegen’

Er is volgens vliegtuigbouwer Boeing geen sprake van een slordige werkcultuur in de 787-fabriek, in het Amerikaanse North Charleston. Volgens eerdere nieuwsberichten zou er in de fabriek niet altijd even nauwkeurig gewerkt worden, met veiligheidsproblemen tot gevolg.

Verdwenen
Een oud-kwaliteitsmanager van de fabriekslocatie liet eerder tegenover The Post en Courier weten dat regelmatig onderdelen verdwenen uit de opslag. Bij zijn afscheid kreeg de medewerker naar eigen zeggen te horen dat hij zich er niet druk om hoefde te maken. 

Druk
In een verhaal in de New York Times geven huidige- en oud-medewerkers aan dat de focus vooral op het halen van de leverantiedeadline is komen te liggen. De druk op een snelle turnaround is groot, waardoor het is voorgekomen dat verkeerde onderdelen zijn geïnstalleerd in de vliegtuigen. Soms bleef zelfs gereedschap achter in een geleverd vliegtuig.

Kwaliteitsniveau
Ceo van de commerciële vliegtuigbouwdivisie bij Boeing, Kevin McAllister, zegt in een reactie dat in de tien jaar tijd dat de fabriek in North Charleston open is, meer dan 7000 technici het hoogste kwaliteitsniveau leveren. Volgens Brad Zaback, algemeen directeur van het Dreamliner-programma, is de berichtgeving gebaseerd op verdraaide en verouderde informatie. Inmiddels is er volgens Zaback geen sprake van.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button