fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Air Belgium voor onderhoud naar Jordanië

De eerste Airbus A340 van Air Belgium is naar Amman, in Jordanië gevlogen voor een onderhoudscontrole. De maatschappij heeft met Joramco, een onderhoudsbedrijf van Dubai Aerospace Enterprise een contract getekend voor vier jaar.

C-check
In de periode zal het bedrijf basisonderhoud plegen aan de A340-vloot van de Belgische carrier. Er zullen zogeheten C-checks worden uitgevoerd aan de toestellen. Het eerste vliegtuig heeft inmiddels een C-check ondergaan. De resterende drie A340’s volgen in de periode tot september. 

Bij een C-check ondergaat een vliegtuig een uitgebreide controlebeurt. Onderdelen worden vervangen en uit elkaar gehaald voor een grondige check. In veel gevallen is een vliegtuig twee weken uit de roulatie, voordat het weer vliegklaar is.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button