AirlinesIndustrieJet AirwaysNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Air India wil vliegtuigen Jet Airways overnemen

Air India Express, de budgetmaatschappij van Air India, is van plan om vliegtuigen van Jet Airways te leasen. Het betreft Boeing 737’s die door de financiële problemen bij Jet op verschillende luchthavens aan de grond staan.

Dat meldt de Indiase krant The Economic Times. 

Schulden
De Indiase burgerluchtvaart maakt een moeilijke tijd door. Beide airlines verkeren in zwaar weer. Jet staakte vorige week de operatie vanwege hoogoplopende schulden. Daarvoor werden tientallen vliegtuigen aan de ketting gelegd. Ook Air India kampt al tijden met rode cijfers.

Leasen
Intussen heeft de nationale maatschappij wel plannen om vijf Boeing 777-300ER’s te leasen van Jet. Een deel van de Boeing 737’s zou daarnaast bij de prijsvechter kunnen worden ondergebracht, zo is het plan. De overname van vliegtuigen gaat niet zomaar volgens de maatschappij. Er moet ook worden gekeken naar de beschikbaarheid van slots en ruimte in het dienstschema.

Om hoeveel toestellen het gaat is nog niet bekend.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button