fbpx
IncidentenNaast het nieuws

Airbus-toestel breekt start af wegens bezette baan

Een Airbus A320-200 van easyJet heeft woensdag de start af moeten breken op de luchthaven van Hamburg. De landingsbaan bleek nog bezet te zijn door een ander vliegtuig. Dat meldt The Aviation Herald.

Toestemming
Het toestel zou opstijgen als vlucht U21028 richting Basel. De piloten van de A320 kregen toestemming om op te lijnen nadat de A321 van Turkish Airlines was geland. Het Turkish Airlines-toestel landde even later en had meer tijd nodig om de eerstvolgende taxibaan, na het afremmen, te kunnen nemen.

Verlaten
De A320 kwam na het passeren van de A321 de baan op en de piloten besloten meteen te beginnen aan de start. Terwijl het easyJet-vliegtuig versnelde bevond de A321 zich nog op het einde van de baan. De verkeersleiding verzocht de easyJet-bemanning direct te stoppen. De piloten wisten vanuit hoge snelheid af te remmen en konden na 1600 meter de baan verlaten. Vervolgens vertrok de Airbus, na een nieuwe startprocedure, alsnog richting Basel.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button