IncidentenOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

ATR 72 raakt van de baan tijdens onweersbui

Een ATR 72-600 van luchtvaartmaatschappij Far Eastern Air Transport is zaterdag van de baan geraakt na een landing in een onweersbui. Het incident gebeurde op de luchthaven van Taichung Airport in Taiwan.

Het toestel, met registratie B-28082, voerde vlucht FE3060 uit van Penghu Airport naar Taichung. De ATR raakte niet beschadigd. Alle inzittenden hebben het vliegtuig veilig kunnen verlaten.

Er is inmiddels een onderzoek opgestart naar het voorval.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeert Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in airport operations. Henk hoopt in de toekomst mee te kunnen werken aan het ontwerp van luchthavens over de hele wereld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button