fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigen

United onthult volledig nieuwe livery

De vloot van United Airlines wordt volledig in het nieuw gestoken. Komende woensdag onthult de Amerikaanse carrier een nieuwe livery.

Tulp
Het bestaande kleurschema is geïntroduceerd bij de fusie met Continental Airlines. Daarmee kwam een einde aan het uiterlijk waarin op het staartstuk een geabstraheerde tulp te zien was. De tulp werd vervangen door ‘The Globe’, die onderdeel uitmaakte van de Continental-livery.

Swoop
De huidige kleuren tonen veel gelijkenis met het origineel van Continental. Pas bij de komst van de Boeing 787 Dreamliner, werd een ‘aerodynamischer’ ontwerp toegepast: de ‘Swoop’. Hierin vormt de gouden middenlijn een golf, in plaats van een kaarsrechte horizon. De 737 MAX-toestellen zijn ook voorzien van de Swoop.

Nieuw
Hoe de vliegtuigen er vanaf woensdag uit gaan zien is nog speculeren. Liefhebbers hebben op social media diverse suggesties gedaan. Er lekte bovendien een livery uit, maar volgens United lijkt het vernieuwde ontwerp daar niet op. Volgens ingewijden komt de tulp terug. Maar wat het ontwerp precies wordt blijft tot woensdag gissen. United licht tot die tijd met korte filmpjes een tipje van de sluier op.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button