fbpx
Naast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Zwanenburgbaan weer open

Na een periode van zes weken kan de Zwanenburgbaan weer gebruikt worden. De baan was dicht voor groot onderhoud en is afgelopen maandagavond heropend.

Uitgelopen

De onderhoudswerkzaamheden zijn een dag uitgelopen. De verlichting vertoonde een technische storing. Daardoor bleef de Zwanenburgbaan langer dicht dan gepland. 

Opgevangen

Tijdens de werkzaamheden is vaker de Buitenveldertbaan gebruikt. Ook de Kaagbaan heeft een deel van de vluchten opgevangen. Omwonenden die last extra vliegverkeer zouden krijgen, ontvingen een brief van Schiphol.

Vegen

Tussen 22 april en 9 mei worden er nog tien keer nachtelijke veegwerkzaamheden gedaan, zo meldt Schiphol. De verwachting is dat het vliegverkeer hier weinig last van heeft, aangezien de Zwanenburgbaan ’s nachts niet actief wordt gebruikt. 

Tijdens de werkzaamheden nam Up een video-kijkje.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button