IndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Adviesbedrijf wil Muilenburg niet opnieuw als Boeing-CEO

Pensions & Investment Research Consultants (PIRC) adviseert investeerders van Boeing niet opnieuw te kiezen voor Dennis Muilenburg als voorzitter en CEO bij de komende verkiezingen. Dat meldt persbureau Reuters.

Dubbelrol
PIRC adviseert investeerders en pensioenbedrijven. Het bedrijf stelt dat niemand een dubbelrol zou moeten hebben als voorzitter en CEO, omdat daarmee onbelemmerde beslissingsbevoegdheden gepaard gaan. “Het combineren van twee rollen in één persoon vertegenwoordigt een concentratie van macht die schadelijk kan zijn voor het bestuursevenwicht, effectief debat en bestuursbeoordeling”, aldus PIRC.

Crashes
De vliegtuigbouwer staat onder druk na meerdere dodelijke crashes. In maart stortte er een 737 MAX van Ethiopian Airlines neer en in oktober 2018 stortte een 737 MAX van Lion Air neer. Wereldwijd worden de 737 MAX-toestellen aan de grond gehouden door de dodelijke voorvallen.

Slordig
Ook ligt de vliegtuigbouwer onder vuur vanwege een slordige werkcultuur in de 787-fabrieken, met veiligheidsproblemen tot gevolg. Boeing spreekt deze berichten tegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button