IndustrieLiefhebberMilitairNieuws

Boeing verhoogt F-15-productie voor Amerikaanse luchtmacht

Vliegtuigbouwer Boeing bereidt de productielijn voor F-15 Eagles voor op een grote order van de Amerikaanse luchtmacht. Dat meldt AirForce Times.

Verrassing

Amerika diende vorige maand een budgetverzoek in voor acht F-15’s voor volgend jaar en nog eens 72 toestellen voor de komende vier jaar. De aanvraag kwam als een verrassing voor velen, omdat de Amerikaanse luchtmacht de laatste jaren alleen maar 5e generatie ‘stealth’ toestellen heeft gekocht, zoals de Lockheed Martin F-22 Raptor en de F-35.

Investering

Prat Kumar, vice-president bij Boeing, zei dat het bedrijf nu investeert in de F-15’s voordat het Congres het budgetverzoek goedkeurt, zodat het adequaat kan reageren als de luchtmacht de toestellen snel nodig heeft voor inzet. Ingenieurs en productiedeskundigen zijn onlangs bij elkaar gekomen in de fabriek in St. Louis om te bepalen hoe de toestellen zo efficiënt mogelijk geassembleerd kunnen worden.

Interesse

De eerste F-15 werd in de jaren ’70 ontwikkeld. Dankzij orders uit Singapore, Zuid-Korea en Saoedi Arabië is de productielijn de afgelopen tijd blijven draaien. “Met al de verbeteringen die we de laatste jaren hebben doorgevoerd is er meer interesse in de F-15”, aldus Andy Stark, manager van de F-15-productie. Recent hebben Qatar en Israël nog nieuwe F-15’s besteld.

Productie

Er kan nu één F-15 per maand gebouwd worden, maar volgens Boeing kunnen er met minimale modificaties drie toestellen per maand geproduceerd worden. Overheidsfunctionarissen maken zich wel zorgen dat de order ten koste gaat van Lockheed Martin. De Amerikaanse luchtmacht had 54 F-35’s in bestelling staan, maar heeft daar nu 48 van gemaakt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/