fbpx
NieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Luchtverkeersleiding zet papier buiten

Luchtverkeersleiding Nederland heeft afscheid genomen van het papieren strippen. Afgelopen weekend werden Electronic Flight Strips ingevoerd als onderdeel van de verbouwing van de verkeerstorens op Schiphol die inmiddels bijna acht maanden bezig is.


Verandering
LVNL noemt de implementatie van de elektronische strips één van de grootste veranderingen op de torens die LVNL ooit gekend heeft. Met de ingebruikname van dit systeem vervalt de huidige manier van werken met het doorgeven van papieren strippen op de toren. “Na de start op zaterdag is er ook op zondag 21 april volop getest met het nieuwe systeem. Beide testdagen waren succesvol en dat betekent dat maandagavond 22 april de transitiefase is ingegaan”, schrijft LVNL in een persbericht.

Werkomgeving
Om de werkomgeving van de luchtverkeersleiding en daarmee de veiligheid te verbeteren zijn de verkeerstorens op Schiphol binnenin vernieuwd. Het aantal werkposities is bijna verdubbeld en er zijn nieuwe consoles geïntroduceerd. Na de verbouwing kunnen 15 mensen tegelijk op de centrumtoren werken

Groei
De verbouwing van de toren moet voor de zomer van 2019 gereed zijn. Aan het uiterlijk van de toren zal dus niets veranderd worden. “We gaan als het ware dichter naar het glas toe,” zei Michiel van Dorst, CEO van LVNL, tijdens de officiële start van de samenwerking tussen civiele en militaire verkeersleiders. Door de uitbreiding van de personele bezetting in de toren wil LVNL klaar zijn voor de toekomst.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button