AirlinesIndustrieOverig nieuwsProfessional

Oeganda ontvangt Bombardiers voor herlancering nationale maatschappij

Oeganda heeft deze week twee CRJ900-vliegtuigen ontvangen om de nationale maatschappij weer nieuw leven in te blazen. Dat meldt persbureau Reuters.

Privatisering
Uganda Airlines werd in 1976 opgericht door dictator Idi Amin en werd in 1990 opgeheven door president Yoweri Museveni. Hij wilde toen slechtlopende overheidsinstellingen privatiseren om de economie open te stellen voor bedrijven.

Concurrentie
Afgelopen jaar startten overheidsfunctionarissen een plan om de nationale maatschappij opnieuw op te starten. Hiermee wordt de concurrentie opgezocht met Ethiopian Airlines en Kenya Airways, die nu het grootste gedeelte van de lokale markt domineren.

Vluchten
De Oegandese regering heeft 74,8 miljoen dollar betaald voor de twee vliegtuigen. In totaal moeten er zes toestellen worden besteld. De eerste vluchten zullen naar regionale hoofdsteden gaan, maar uiteindelijk moeten er ook long-haul vluchten komen naar China en andere Aziatische landen.


Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button