AirlinesNaast het nieuws

United: weg met het goud

United Airlines is klaar met het goud op de vliegtuigen. De nieuwe livery kent geen goudtinten meer; het is vervangen door blauw. Woensdag maakte maatschappij het nieuwe kleurenschema bekend.

Verbeteren

Volgens United is het een doorontwikkeling van 93 jaar kleurenschema’s. “We verbeteren steeds de ervaring die klanten hebben en zo veranderen we de manier dat ze over ons denken. De nieuwe buitenkant van de vliegtuig vertegenwoordigt de nieuwe spirit.

Blauw, blauw en blauw

De kleur blauw is het meest verbonden met de kern van United, aldus de maatschappij. Er zijn drie varianten van blauw: Rhapsody Blue, United Blue en Sky Blue. “Het doet eer aan de geschiedenis en brengt meteen moderne energie.”

Grijs

Het is niet alleen blauw wat de klok slaat. Een groot deel van het vliegtuig is wit. De onderkant is runway grijs. De naam van de maatschappij wordt groter dan eerst afgebeeld op de bovenste helft van het vliegtuig.

De nieuwe livery ©United
De oude livery op een 737 ©United Airlines
De nieuwe staart ©United
Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button