FinancieelNieuwsProfessional

Winstverwachting Lockheed Martin vliegt omhoog

Lockheed Martin heeft de winstverwachting over 2019 omhoog bijgesteld vanwege de positieve kwartaalcijfers. Het resultaat is vooral te danken aan de grote vraag naar gevechtsvliegtuigen.

Stijging
Er is een sprong van 47 procent in de kwartaalcijfers. De aandelen zijn met zes procent gestegen. Ook de aandelen van andere bedrijven zijn hierdoor in waarde gestegen. Zo zijn die van Northrop Grumman Corp, Raytheon Co en General Dynamics Corp omhoog gegaan met twee procent.

Winst
In totaal is de winst van de vliegtuigbouwer naar 1,70 miljard dollar gegaan en 5,99 dollar per aandeel. In dezelfde periode (t/m 31 maart) vorig jaar was dat nog 1,16 miljard dollar en 4,02 dollar per aandeel.

Winnaar
Lockheed’s Missiles en Fire Control business was één van de best presterende onderdelen van het bedrijf. Op 1 april sleepte de afdeling een Terminal High Altitude Area Defense interceptor missile contract in de wacht ter waarde van 2,4 miljard dollar.


Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close