Naast het nieuwsNL nieuws

100 jaar luchtvaart gevierd met nieuwe tentoonstelling

Donderdag wordt in het Nederlands Transport Museum de tentoonstelling ‘kunst en vliegwerk’ geopend. Dit wordt gedaan in het kader van 100 jaar luchtvaart en het éénjarig bestaan van het museum.

KLM mijlpalen

Zestig schilderijen en pentekeningen gemaakt door luchtvaartschilder Thijs Postma geven de historie weer van mijlpalen in de geschiedenis van de KLM. Postma is niet alleen kunstenaar, maar schrijft ook voor het luchtvaartblad ‘Piloot en Vliegtuig’.

100 jaar

Het Nederlands Transport Museum houdt zich dit jaar bezig met 100 jaar luchtvaart in Nederland. Zo werken ze mee aan een documentairereeks over de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart en wordt er een Fokker uit Mali geborgen. Maar ook roepen ze oud-medewerkers van Fokker en KLM op om hun herinneringen te delen met museumbezoekers. Het museum wil dit doen door voorwerpen en aandenkens van de oud-medewerkers ten toon te stellen.

Restauratie

Verder wordt er bij de opening van de tentoonstelling stilgestaan bij het éénjarig bestaan van het Nederlands Transport Museum. Binnen een jaar tijd is de stichting gegroeid van tien naar 130 vrijwilligers en van één restauratieproject naar zeven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button