fbpx
Air France-KLMKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Aandeelhouders KLM stemmen over benoeming Ben Smith – update

De aandeelhouders van KLM mochten zich 25 april uitspreken over de benoeming van Air France-KLM topman Ben Smith als commissaris bij KLM. 

Discussie

Over een positie van de ceo van Air France-KLM als toezichthouder bij KLM was eerder dit jaar veel discussie. Ook de herbenoemingen van ceo Pieter Elbers en coo René de Groot van KLM stonden op de agenda van aandeelhoudersvergadering van KLM.

RvC

In de Raad van Commissarissen (RvC) van KLM kwamen drie posities vrij door het aftreden van onder andere Hans Smits en de Franse commissaris Jean Peyrelevade. Voor de vrijgekomen plaatsen werden behalve Smith ook Janine Vos (Rabobank) en oud-minister en huidig financieel topman van KPN, Jan Kees de Jager voorgedragen. 

Elbers 

Smith komt namens moederbedrijf Air France-KLM in de RvC. De nieuwe Raad van Commissarissen zal zich op een later tijdstip buigen over de herbenoeming van Pieter Elbers als ceo van KLM. Ook daar was eerder dit jaar veel discussie over. Smith zou een herbenoeming niet willen, het personeel van KLM kwam daartegen in opstand en zelfs politiek Den Haag bemoeide zich er zijdelings mee. 

Voorzitter

KLM laat na afloop van de aandeelhoudersvergadering weten dat alle benoemingen door de aandeelhouders zijn goedgekeurd. Verder meldt dat maatschappij dat de rol van voorzitter van de RvC, na het vertrek van Hans Smits, wordt ingevuld door Cees ‘t Hart.

Verjaardag

Met de herbenoeming van Erik Swelheim vorig jaar en die van René de Groot en mijzelf vandaag, kunnen we met hetzelfde KLM-directieteam door”, liet Elbers na afloop van de vergadering aan het KLM-personeel weten. “Ik ben blij met mijn herbenoeming.” Elbers zei ernaar uit te zien de komende vier jaar, samen met ‘alle fantastische collega’s’ de schouders er weer onder te zetten en door te gaan op de ingeslagen weg. “Ook nà onze 100e verjaardag.” 

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button