fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus ACJ319neo maakt eerste vlucht

De ACJ319neo heeft succesvol de eerste vlucht uitgevoerd. Dat meldt vliegtuigbouwer Airbus.

Brandstoftanks

De vlucht vanaf Hamburg duurde bijna twee uur en is de aftrap voor het testprogramma waarbij nieuwe features de test moeten doorstaan. Zo heeft het toestel extra brandstoftanks in het vrachtruim.

Fokker

Daardoor kan de ACJ319neo intercontinentaal vliegen, aldus Airbus. Het toestel wordt geleverd aan het Duitse K5 Aviation. Daarna gaat het naar Fokker Techniek, dat het interieur voor zijn rekening neemt. De cabine biedt drie keer zoveel ruimte als dat van een een ‘traditionele grote zakenjet’. 

Passagiers

De AJC319neo kan acht passagiers vervoeren over een afstand van 12.500 km en meer dan 15 uur vliegen. Verder heeft het toestel nieuwe efficiëntere motoren, sharklets op de vleugeltippen, een verbetering van comfort in de cabine en een verbeterde brandstof- en bagagecapaciteit.

Orders

Het vliegtuig is afgeleid van de ACJ320neo. “Het totaal aantal bestellingen en toezeggingen voor toestellen uit die range staat nu op veertien.” Meer dan zevenhonderd toestellen ‘A320neo-toestellen’ zijn al in gebruik. “Met bijna 15.000 orders voor de hele A320-range is het duidelijk de marktleider in zijn klasse”, stelt Airbus. 

Antarctica 

Wereldwijd zijn zo’n tweehonderd Airbus-zakenjets in gebruik. “Die vliegen op elk continent, inclusief Antarctica.” 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button