Overig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Bombardier neemt eerder afscheid van Q400

De Canadese trein- en vliegtuigbouwer Bombardier neemt eerder afscheid van de Q400 dan in eerste instantie was aangekondigd. Dat meldt het bedrijf bij de presentatie van de kwartaalcijfers. 

CSeries

Bombardier nam medio vorig jaar ook al afscheid van de CSeries, die divisie werd verkocht aan Airbus die de toestellen omdoopte tot A220. 

Q400

Bombardier verwacht dit jaar nog dertig commerciële toestellen af te leveren. Dat hadden er 35 moeten zijn, maar het aantal is bijgesteld omdat ‘de verkoop van de Q400 nu is voorzien voor medio dit jaar’. Dat zou eerst in de tweede helft van het jaar zijn. 

Viking

De QSeries -Dash 8- is verkocht aan het eveneens Canadese Viking Air voor zo’n 300 miljoen dollar. Het afstoten van zowel de QSeries als eerder de Cseries moet Bombardier weer financieel gezond maken. Het afstoten van de divisie gaat gepaard met het schrappen van duizenden arbeidsplaatsen.

CRJ

In de eerste drie maanden van dit jaar leverde Bombardier vier commerciële toestellen af; drie CRJ’s en één Q400. In het eerste kwartaal werden 24 zakenjets overhandigd aan de nieuwe eigenaren; twee light, veertien medium en acht grote jets. Voor heel 2019 verwachten de Canadezen 150 tot 155 toestellen te leveren. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/