737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

Norwegian: productieve gesprekken met Boeing over MAX

Norwegian topman Bjørn Kjos zegt dat het bedrijf ‘productieve bijeenkomsten’ heeft gehad met Boeing. “Waar we hebben gesproken over hoe we de problemen die worden veroorzaakt door de situatie met de MAX voor Norwegian door kunnen komen.”

Details

Dat zei Kjos bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Norwegian heeft afgesproken de levering van veertien 737 MAX-toestellen die stonden voor 2020 en 2021 op te schuiven. De MAX, die sinds maart niet meer mag vliegen, is een terugkerend thema bij Norwegian in de toelichting op de cijfers.

Leveringen

De prijsvechter wist de kosten terug te dringen, de inkomsten op te voeren en de punctualiteit ‘aanzienlijk’ te verbeteren. Evengoed werd nog verlies geleden. Om dat verlies om te buigen in winst, kondigde Norwegian eerder een omvangrijk kostenbesparingsprogramma aan. Het ‘optimaliseren’ van het routenetwerk, het verkopen van toestellen en het opschuiven van leveringen maken daar deel van uit.

Lange afstand

Volgens Norwegian zit de maatschappij ‘goed op koers’ om nieuwe passagiers aan te trekken, vooral op de lange afstand. “Waar de ontwikkeling sterker is dan op de korte afstand.” In de eerste drie maanden van het jaar vlogen zo’n acht miljoen reizigers Norwegian. 

MAX

“Ik ben blij met de positieve ontwikkeling in dit kwartaal, ondanks de issues met de 737 MAX”, zegt Kjos. Norwegian had achttien MAX 8-toestellen in de vloot toen het internationale vliegverbod werd uitgevaardigd naar aanleiding van de tweede crash in korte tijd met dit type. De maatschappij heeft diverse maatregelen genomen om de impact op passagiers te beperken. 

Schema

“We gaan ermee door de gevolgen voor de reizigers te minimaliseren. Ons primaire doel is om te vliegen volgens schema”, aldus Kjos. Volgens hem heeft iedereen bij Norwegian ‘dag en nacht gewerkt’ om oplossingen te vinden. “Dat blijven ze doen om ervoor te zorgen dat alle vluchten doorgaan zoals gepland, ongeacht hoe lang de MAX buiten dienst blijft.” 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/