fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

‘Ook easyJet doet pinda’s in de ban’

Na onder andere Qantas, Southwest, Lufthansa en BA, heeft nu ook easyJet pinda’s in de ban gedaan. Dat schrijft CNN Travel op basis van een verklaring van de Britse prijsvechter. 

Noten

EasyJet gaat volgens CNN zelfs nog een stapje verder. Niet alleen worden pinda’s aan boord niet meer verkocht, passagiers wordt ook gevraagd om geen producten met noten erin te eten tijdens de vlucht.

Allergie

Dit alles om reizigers met een allergie te beschermen. De maatschappijen houden allemaal wel een slag om de arm door te stellen dat zij geen volledig ‘noot-vrije’ omgeving kunnen bieden, wegens kruisbesmetting. Passagiers wordt aangeraden altijd van tevoren aan te geven bij de maatschappij en op de luchthaven dat zij een allergie hebben. 

Veiligheid 

Bij easyJet kan dit aangevinkt worden op de website. “De veiligheid en het welzijn van onze reizigers en crew is onze hoogste prioriteit, daarom hebben we een aantal procedures om passagiers met een allergie voor noten tegemoet te komen”, zegt easyJet tegen de Amerikaanse nieuwszender. 

Snacks

Waaronder dus het verzoek aan mede-passagiers om geen producten met noten te eten die zij zelf mee aan boord hebben genomen. “We zijn gestopt met de verkoop van pinda’s aan boord (bij easyJet moeten snacks gekocht worden, red.) en in de komende maanden halen we de laatste producten die noten bevatten uit ons assortiment.” 

Southwest 

EasyJet zegt dat ze passagiers niet kunnen verbieden producten met noten erin mee aan boord te nemen. Het besluit van Southwest Airlines vorig jaar om de pinda in de ban te doen, leidde tot consternatie, bij de National Peanut Board; een belangenorganisatie van de pindasector.  

Iconisch 

“We zijn teleurgesteld over het besluit van Southwest te stoppen met het serveren van pinda’s, iets waarvan zelfs de airline zegt dat het een iconisch onderdeel is van haar geschiedenis en DNA”, citeert CNN uit de verklaring van destijds. 

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button